3بيات شدن نان تنها خشك شدن و از دست دادن رطوبت نيست. نان حتي در جاي مرطوب يا در بسته‌بندي مي‌تواند بيات شود. درباره اين موضوع متخصصان صنايع غذايي تحقيقات فراواني انجام داده‌اند؛ اما هنوز به نتيجه قطعي نرسيده‌اند. به نظر مي‌آيد كه هرچه از عمر نان مي‌گذرد، آب از درون ذرات نشاسته نان خارج و به فضاي بين ذرات نشاسته مي‌آيد. در نتيجه، خاصيت ژل‌مانندي ذرات نشاسته كم مي‌شود و نان حالت بيات پيدا مي‌كند. اگر نان بيات را گرم كنيد، آب دوباره به اندازه كمي داخل ذرات نشاسته نفوذ مي‌كند و نان كمي نرم مي‌شود. اما اين وضع زياد طول نمي‌كشد، چون نان داغ شده خيلي زود رطوبت از دست مي‌دهد و دوباره بيات و اين‌بار حتي سفت‌تر مي‌شود. وقتي نان بيات مي‌شود، بعضي از ذرات طعم‌دار آن هم در هوا پراكنده مي‌شوند و در عوض، نان از مواد غذايي مجاور خود يا از ديواره ظرفي كه در آن است، ذرات طعم‌دار جذب مي‌كند. به همين دليل، نان بيات شده مزه غذاي ديگر يا گاهي بوي پلاستيك مي‌دهد.

 

دانستنیها شماره 3 – دانستنیها آنلاین

دیدگاه های وب سایت

نوشتن دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.