تخم‌مرغدانستن چند نكته درباره سفيده تخم مرغ جالب است؛ اول اينكه تركيب سفيده تخم‌مرغ 90 درصدآب، بيش از نه درصد پروتئين و كمتر از يك درصد كربوهيدرات و چربي است. دوم اينكه پروتئين‌هاي سفيده در حالت مايع در آب محلول هستند ولي در حالت پخته در آب نامحلول مي‌شوند. به بيان ساده اسيدهاي آمينه كه واحدهاي سازنده پروتئين هستند در اثر حرارت تغيير فرم مي‌دهند و باعث مي‌شوند كه مولكول‌ها به نحوي قرار بگيرند كه نور از سفيده عبور نكند، مات‌ شده و به‌تدريج سفيد رنگ شود. در واقع باانعقاد اسيدهاي آمينه و پروتئين سفيده تخم مرغ رو‌به‌رو هستيم. البته بخشي از مات بودن سفيده تازه، مربوط به گاز دي اكسيد كربن موجود در آن است كه البته هر چه كهنه و مانده‌تر باشد گازش بيشتر خارج مي‌شود و شفاف‌تر به‌نظر مي‌رسد كه يكي از راه‌هاي تشخيص ماندگي تخم مرغ هم همين است.

 

دانستنیها آنلاین

2 comments on “چرا رنگ سفيده تخم مرغ، اول شفاف است ولي بر اثر حرارت سفيد مي‌شود؟

  1. من با کاهش موافقم
    شما کشوری رو میشناسید که مرفه باشه و جمعیت زیادی داشته باشه ؟ ! اصولا همچین کشوری وجود نداره! ببیند وقتی جمعیت کم باشه منابع طبیعی و سایر منابع بیشتری باقی میمونه برای همین رفاه بالاتر میره بذارید واسه ساده تر شدن موضوع یه مثال بزنم:
    تو یه خونه 75 متری 2 نفر آدم راحتر زندگی میکنن یا 10 نفر آدم ؟خب معلومه 2 نفر آدم تو یه خونه 75 متری راحترن

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

نوشتن دیدگاه


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *