محمد گودرزی|

مثل این می ماند که  فیلم زومبی ها را از آخر به اول تماشا کنید! هجوم کنه ها به جایی که داده های آماری ، اخطارهای مربوط به سلامتی و عکس های حیوانات دوست داشتنی اثر نکرده است می تواند دل-سخت ترین عاشقان گوشت و غذاهای گوشتی را به گیاه خواری وادار کند. کنه هایی که با نام کنه های تک ستاره(Amblyomma americanum) شناخته می شوند معمولا ناقل بیماری هایی مانند تب خال-خالیِ کوه های راکی هستند  اما جالب ترین ویژگی این کنه ها این است که باعث حساسیت انسان به گوشت قرمز می شوند! این کنه ها ماده ای  بنام آلفا – گال با خود حمل می کنند، هرچند این اسم شبیه اسم قهرمان داستان های تخیلی به نظر می رسد اما در واقع نوعی شکر است که در پستانداران به جز نخستیان یافت میشود. در شرایط طبیعی دستگاه گوارش آلفا-گال را بدون مشکل هضم می کند اما حضور آلفا-گال در خون داستان دیگریست. اگر این ماده وارد خون شود دستگاه ایمنی بر علیه آن آنتی بادی می سازد و دفعه بعد که بدن با آلفا-گال مواجه می شود یک واکنش ایمنی شدید در بدن صورت می گیرد. هرچند درجه حساسیت افراد مختلف، متفاوت است اما در موارد  وخیم فرد احساس خفگی شدید، تنگی نفس و حس سوختن میکند. رابطه ی کنه ها و حساسیت به گوشت اولین بار ۷سال پیش و در استرالیا هنگامی که گونه ی دیگری از کنه با عوارض مشابه زیاد شده بود مشخص شد. اما تابستان امسال پراکندگی و موارد گزیدگی این کنه ها در آمربکا بویژه در لانگ آیلند به شدت افزایش یافته است. با اینحال افرادی که به این حساسیت دچار می شوند همچنان قادر به خوردن گوشت مرغ و ماهی خواهند بود . متخصصان هنوز اطمینان ندارند که آیا با گذشت زمان این حساسیت  کمتر و یا حتی برطرف می گردد، اما کسانی که به خاطر این حساسیت راهی بیمارستان شده اند احتمالا ترجیح می دهند که این گزینه را امتحان نکنند بویژه  اینکه  هربار مواجهه با آلفا-گال (خوردن گوشت پستانداران) واکنش حساسیت شدید تری ایجاد خواهد کرد.

نوشتن دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.